ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Γιατί βουλώσε η αποχέτευση;

Με την χρήση της κουζίνας, του μπάνιου και του πλυντηρίου, καθημερινά καταλήγουν στην κεντρική αποχέτευση και στα φρεάτια χαρτιά, σαπούνια που δημιουργούν το πουρί, υπολείμματα τροφών, τρίχες και μικροαντικείμενα με αποτέλεσμα να βουλώνουν οι αποχετεύσεις και να χρειάζεστε αποφράξεις. Το φαινόμενο αυτό ειναι αρκετά συχνό και δεν πρέπει να σας προβληματίζει. Σε αρκετές περιπτώσεις, το φράξιμο μπορεί να οφείλεται και σε κακοτεχνία της κατασκευής αποχετεύσεως. Σε κάθε περίπτωση, ένα εξειδικευμένο συνεργείο με κατάλληλα αποφρακτικά μηχανήματα αποχέτευσης μπορεί να σας δώσει την λύση.

Πως να ξεβουλώσω την αποχέτευση;

Αν αναζητάτε τρόπους για να ξεβουλώσετε τον νεροχύτη της κουζίνας ή την λεκάνη της τουαλέτας, προσπαθήστε με μαγειρική σόδα και ξύδι ή ζεστό νερό. Η αποχέτευση του νεροχύτη έχει συνήθως πουρί, λίπη και υπολλείματα τροφών οπότε το ζεστό νερό βοηθάει να λιώσουν και να απομακρυνθούν. Αν δεν ξεβουλώσει, θα πρέπει να αφαιρέσετε το σιφώνι του νεροχύτη ή του νιπτήρα και να προσπαθήσετε με κάποιο αποφρακτικό σπιράλ. Πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτκοί για να μην προκαλέσετε περαιτέρω βλάβες και επιβαρύνετε το προβλημά με έξοδα αντικατάστασης αγωγού ή σιφωνιού από υδραυλικό. Σε περίπτωση που το πρόβλημα παραμένει, θα πρέπει να επέμβουμε με πιεστικά ή ηλεκτροκίνητα αποφρακτικά μηχανήματα αποχέτευσης. Γλυτώστε χρόνο και χρήματα και καλέστε μας στο τηλέφωνο 210 9927070.

Ποιές είναι οι τιμές των αποφράξεων;

Ένας σημαντικός παράγοντας στην τελική επιλογή εταιρείας αποφράξεων είναι το κόστος απόφραξης αποχέτευσης και οι τιμές αποφράξεων. Ο τιμοκατάλογος αποφράξεων και υπηρεσιών διαμορφώνεται με βάση τις δικές σας ανάγκες. Μόνο ένα εξειδικευμένο συνεργείο αποφράξεων μπορεί να εκτιμήσει όλο το πρόβλημα και όχι μόνο τις επιφανειακές ενδείξεις του. Εμείς προτείνουμε την δωρεάν επίσκεψη του συνεργείου μας στον χώρο σας για την εκτίμηση του κόστους εργασίας. Εξυπηρετούμε άμεσα πολυκατοικίες, διαμερίσματα και επαγγελματικούς χώρους στην Αθήνα, στην Ηλιούπολη, στην Κηφισιά και σε όλη την Αττική.

Καλέστε μας στο 694 4333320 και 210 9927070 για περισσότερες πληροφορίες.

Βούλωσε το σιφώνι του νεροχύτη της κουζίνας μου. Να καλέσω τον υδραυλικό;

Ο υδραυλικός είναι υπεύθυνος για την κατασκευή ή την αντικατάσταση της αποχετεύσεως σας. Κατά την επισκεψή του λοιπόν, το πιό πιθανό είναι πως αφού ελέγξει τα σιφώνια και τις ενώσεις για διαρροές να σας παραπέμψει σε εμάς. Δοκιμάστε πρώτα με ζεστό νερό μήπως ξεβουλώσει. Ρίξτε στον νεροχύτη λίγο ζεστό νερό και αφήστε να δράσει για κάποια ώρα. Επανάλαβετε αν δείτε κάποια πρόοδο. Με άδειο τον νεροχύτη, ρίξτε λίγη μαγειρική σόδα και ξύδι και αφήστε να δράσει. Αν το πρόβλημα επιμένει, καλέστε μας στο 210 9927070 για την απόφραξη νεροχύτη κουζίνας.

Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ “απόφραξης” και "απόφραξης και καθαρισμού" αποχετεύσεως;

Η "απόφραξη" είναι το ξεβούλωμα μιας αποχέτευσης. Με την ολοκλήρωση λοιπόν μιας απόφραξης, όπως η απόφραξη φρεατίου για παράδειγμα, αποκαθίσταται η ροή των λυμάτων προς τον κεντρικό αγωγό. Από την άλλη, “απόφραξη και καθαρισμός” είναι η εργασία εκείνη κατά την οποία ξεβουλώνουμε αλλά και καθαρίζουμε με το πιεστικό μηχάνημα υδροβολής όλους τους οριζόντιους αγωγούς και τα φρεάτια του κτηρίου και όχι μόνο αυτό που βούλωσε αρχικά. Με αυτό τον τρόπο διατηρείτε και την υγιεινή του περιβάλοντα χώρου της πολυκατοικίας. Η "απόφραξη και καθαρισμός" της κεντρικής αποχετεύσεως είναι μια σχολαστική και ολοκληρωμένη εργασία που απαιτεί πιο πολύ χρόνο και συνεπώς έχει ένα επιπλέον κόστος. Το επιπλέον κόστος είναι πολύ μικρό σε σχέση με τα οφέλη που είναι κυρίως η διατήρηση ενός καθαρού κεντρικού αποχετευτικού δικτύου που δεν θα ξαναβουλώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Γιατί πρέπει να γίνεται ο καθαρισμός της αποχέτευσης, και κάθε πότε;

Η αποχέτευση συσσωρεύει βρωμιές και ακαθαρσίες, χαρτιά από τις λεκάνες τουαλέτας, πουρί από την χρήση των απορρυπαντικών του μπάνιου, καθώς και υπολείμματα τροφών από τους νεροχύτες κουζίνας. Είναι απαραίτητο να κάνετε ένα προληπτικό καθαρισμό αποχέτευσης προκειμένου να διατηρήσετε την υγιείνη του χώρου και να αποφύγετε δυσάρεστες οσμές και έκτακτες αποφράξεις. Είναι προτιμότερο να ελέγχετε εσείς την αποχετευσή σας παρά το αντίθετο. Κάθε φορά που βουλώνει η αποχέτευση τα ακάθαρτα νερά βγαίνουν από τα φρεάτια και λυμαίνουν τον περιβάλλοντα χώρο και τα ισόγεια ή υπόγεια διαμερίσματα. Η εταιρεία μας apofraxeis.gr προτείνει τον καθαρισμό δύο φορές ετησίως, την άνοιξη και το φθινόπωρο πριν από την εργασία απολύμανσης / απεντόμωσης της πολυκατοικίας. Την ίδια εποχή επίσης, μπορείτε να κάνετε και τον καθαρισμό υδροροών για αντιπλημμυρική προστασία κατά των έντονων βροχοπτώσεων.

Mυρίζει η αποχέτευση, έχω δυσάρεστες οσμές στο μπάνιο μου. Τι φταίει;

Οι δυσάρεστες οσμές αποχέτευσης στο μπάνιο ή τον περιβάλλοντα χώρο της πολυκατοικίας μπορεί να είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων. Αν αντιμετωπίζετε λοιπόν δυσοσμίες, θα πρέπει να ξεκινήσετε από κάποια εύκολα βήματα όπως ο έλεγχος για την σωστή λειτουργία του κεντρικού αποχετευτικού δικτύου. Παρατηρήστε αν η αποχέτευση του μπάνιου ή της κουζίνας δουλεύουν σωστά. Τσεκάρετε τα φρεάτια αποχέτευσης και δείτε αν είναι βουλωμένα. Τέλος, μπορείτε να ελέγξετε την ταράτσα και τον αγωγό εξαερισμού της αποχέτευσης και αν αυτός είναι βουλωμένος από κάποια φωλιά πουλιών για παράδειγμα. Αν έχετε δυσάρεστες οσμές στον εξωτερικό, περιβάλλοντα χώρο τότε ίσως προέρχονται από τα φρεάτια αποχέτευσης ή το κεντρικό αποχετευτικό δίκτυο. Σε αυτή την περίπτωση, ίσως χρειάζεται να τοποθετηθεί από υδραυλικό μια οσμοπαγίδα (ή μηχανοσίφωνας) στο κεντρικό φρεάτιο. Αν υπάρχει ήδη τοποθετημένος μηχανοσίφωνας θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι δεν λείπει η τάπα υπερχειλίσεως. Σε εκείνες τις περιπτώσεις που η δυσοσμία περιορίζεται στο διαμέρισμα σας και όχι στον περιβάλλοντα χώρο, τότε ίσως χρειάζεται ένας καθαρισμός ή απόφραξη σιφωνιού δαπέδου. Θα πρέπει να καθαριστεί το σιφώνι δαπέδου και τα τοιχωματά του από το πουρί καθώς και οι αποχετεύσεις του πλυντηρίου και της μπανιέρας. Προσπαθήστε να σιγουρευτείτε ότι δεν υπάρχει κάποια τρύπα σε αγωγό όπως πίσω από την λεκάνη τουαλέτας. Διαβάστε στο blog μας κάποια άρθρα που μπορούν να σας βοηθήσουν περισσότερο με τις δυσάρεστες οσμές αποχέτευσης.

Σε ποιές περιπτώσεις εξυπηρετεί ο έλεγχος αποχέτευσης με κάμερα;

Η κάμερα αποχέτευσης μας δίνει την δυνατότητα να δούμε μέσα στην αποχέτευση και να εξακριβώσουμε τον λόγο που βουλώνει συχνά. Τα αίτια που βουλώνει η αποχέτευση είναι πολλά αλλά η κάμερα θα μας δείξει αν αυτό οφείλεται σε παράγοντες που μπορείτε να διορθώσετε όπως είναι οι σπασμένοι αγωγοί από καθίζηση ή αν κάποιο αντικείμενο έχει κολλήσει με αποτέλεσμα να εμποδίζει την φυσική ροή των λυμάτων. Με την κάμερα αποχέτευσης θα δούμε το ακριβές σημείο του προβλήματος και έτσι θα εξοικονομήσετε χρόνο και χρήματα από περιττές εσκαφές. Για να χρησιμοποιήσουμε την κάμερα θα πρέπει πρώτα να προβούμε σε απόφραξη ή καθαρισμό κεντρικής αποχέτευσης.

Γιατί να προτιμήσω την “Αποφρακτική Παναγιωτόπουλος” για τις υπηρεσίες απόφραξης και καθαρισμού αποχέτευσης;

Εξυπηρετούμε 365 ημέρες την Αθήνα και όλο το λεκανοπέδιο Αττικής με γνώμονα την συνέπεια, την ποιότητα και την αξιοπιστία. Διαθέτουμε σύγχρονα αποφρακτικά μηχανήματα αποχετεύσεων και διαρκώς ανανεώνουμε τον εξοπλισμό μας. Διατηρούμε μακροχρόνιες επαγγελματικές σχέσεις με τους συνεργάτες μας και μπορούμε να εγγυηθούμε για την επαγγελματική τους κατάρτιση και αξιοπιστία. Σκοπός μας είναι η παροχή των υπηρεσιών μας άμεσα, αξιόπιστα και αποτελεσματικά.